Kurutulmuş Gıda Ürünleri

Ihlamur
Ihlamur, ıhlamurgiller familyasından Tilia cinsini oluşturan ağaç türlerine verilen ad. Sarkık çiçek demetleri sarımsı bir renge ve karakteristik bir kokuya sahiptir. Çok geç açan bu çiçekler (Haziran-Temmuz) kurutularak çay gibi içilir. Yatıştırıcı, idrar verici ve balgam söktürücü bir özelliği vardır.

Kuru İncir
İncir, dutgiller familyasına dahil, meyve veren tek bitkidir. Meyvelerinin besin değeri yüksektir. Meyvaların bileşimini %30-40 şeker, A,B,C vitaminleri oluşturmaktadır. Dünya'daki en büyük üreticisi 280.000 ton ile Türkiye'dir. Ege bölgesinde tarımda ön planda yer alır.

Tavşan Memesi
Tavşanmemesi, Ruscaceae familyasından 20-50 cm yükseklikte, kışın yaprak dökmeyen, çok yıllık, yaprak biçimindeki dalları sert ve batıcı, çalı görünüşlü bir bitkidir. Kök ve yapraklarının idrar arttırıcı ve taş düşürücü özelliği vardır.

Kuru Üzüm
Üzümün; kan yapımına yardımcı ve kanserden koruyucu etkileri bilinmektedir. Üzümün güçlü anti-oksidan özelliği, E vitamininden 50, C vitamininden ise 30 kat daha fazladır. Ayrıca üzüm'deki 'Resveratrol' maddesi, beyin hücrelerini korumaktadır.